Een beter contract en 60% besparen op printkosten

CPOV is een scholengroep van 14 scholen waar onderwijs gegeven wordt aan ongeveer 3900 leerlingen. De lease- en serviceovereenkomst voor reproapparatuur moest opnieuw aanbesteed worden, CPOV heeft gekozen zich hierbij te laten ondersteunen door Contractables.

“Gezien de jaarlijkse kosten voor het leasen en onderhouden van de printers waren wij ervan overtuigd Europees aan te moeten besteden.” Aldus Frits Timmer, beleidsadviseur Financiën en huisvesting bij CPOV. “Contractables heeft in de voorcalculatie aangetoond dat we in de nieuwe situatie onder de aanbestedingsgrens zouden blijven, dit in tegenstelling tot hetgeen andere marktpartijen ons geadviseerd hadden. Op de totale kosten in vijf jaar zat een afwijking van slechts € 2.000,- tussen de calculatie van Contractables en het contract dat we recent hebben afgesloten. Dat ze daarbij ook nog een de meest scherpe offerte voor begeleiding uitgebracht hadden is een mooie bijkomstigheid.“

Onze Wijs is een scholengroep van 12 scholen met in totaal 3.000 leerlingen in de regio Middelburg – Vlissingen. Landman is voor zijn aanstelling als bestuurder onder andere werkzaam geweest bij het ministerie van OCW en heeft als Senior-Adviseur bij KPC Groep verschillende schoolbesturen bijgestaan op strategische vraagstukken. Onze Wijs is ontstaan uit een fusie van twee schoolbesturen; inkoop lag grotendeels op het bord van de individuele schooldirecteuren en was niet belegd op bestuursniveau. Iedere directeur kocht in voor zijn of haar locatie. “Er was geen inkoop- en aanbestedingsbeleid. Ondanks dat we ons ervan bewust waren dat er veel voordelen te behalen waren gaf een opmerking van de account ons het spreekwoordelijke laatste zetje ermee te starten. Aangezien inkoop een vak apart is, heeft Onze Wijs het inrichten en uitvoeren van de inkoopfunctie uitbesteed aan de onderwijs inkoopspecialisten van Contractables.”

Referentie inkoopdiensten Onze Wijs

De inkoop professionals van Contractables leveren veel geld en rechtmatige inkoop op.

Meer lezen

Referentie MSA: Aanbesteding ICT-hardware

Hogere leveranciersbijdrage én besparen op inkoopkosten

Meer lezen

De aanbesteding:

“Contractables werkt met een digitaal inkoopsysteem waardoor het traject enorm efficiënt en transparant verloopt. Op een overzichtelijke manier krijg je de verschillende offertes gepresenteerd en is het eenvoudig de verschillende antwoorden van leveranciers met elkaar te vergelijken en de beste inschrijving te selecteren. Hierin zijn we stap voor stap meegenomen door Jasper van Heeswijk, die expertise heeft in zowel de printbranche als het onderwijs. Hierdoor hebben we de juiste uitvraag kunnen plaatsen en een onderbouwde beslissing kunnen nemen.”

Het resultaat:

“Kopen op prijs past niet bij COPV”, gaat Timmer verder. “We willen uitstekend onderwijs aan onze leerlingen leveren. Een printer heeft hierin een behoorlijke rol, er wordt bijvoorbeeld lesmateriaal op geprint. Naast een scherpe prijs zijn ook voorwaarden erg belangrijk voor ons. We beschikken nu over een goed contract waarin de gemaakte afspraken geborgd zijn en betalen fors minder dan in de oude situatie. We gaan met het nieuwe contract zelfs 60% op onze reprokosten besparen. Kortom, wij zijn erg tevreden!”

Contractables

Maak kennis met uw inkoopmanager. Deze professionele inkoopadviseur van Contractables ondersteunt uw onderneming met raad en daad. Achter uw persoonlijke inkoopmanager staat een sterk team van segment specialisten. Eén contactpersoon met de kennis van van een heel team;
alleen zo komt u tot de beste producten en passende diensten.

Contact
Rooiseweg 12
5481 SJ Schijndel
T: (085) 021 20 81
E: info@contractables.nl
Inlog klanten >